top of page

Brewers Festival'24 | İzmir

Brewers Festival'24 Afişi
Brewers Festival'24 Afişi

İzmir Ev Biracıları Kulübü (İZEVBİR), pandemiyi saymazsak hemen her sene bir ya da iki kez ev biracılığı festivali düzenliyor. Bu festival gelen herkese açıktır, ev biraları tabi ki ücretsiz ve tadımlık amaçlıdır. Olduğu kadardır. Çok güzel ev birası yapan arkadaşlarımız vardır.

Ben de 2023 Aralık'da, artık İzmir'de tamamen yerleşik olmamın birinci yılından sonra bu güzel kulübe üye oldum. Çünkü ev birası yapıyorum ve bunu geliştirmeye de oldukça meraklıyım.


Bu fotoğraf İZEVBİR ailesi ve şehir dışından bizimle beraber olan diğer ev biracısı arkadaşlarımızın hatıra fotoğrafı.

İZEVBİR festival hatırası
İZEVBİR festival hatırası

Her sene aslında Brewstival adıyla yapılan bu festival bazı saçmalıklar sebebiyle isim değiştirdi ve bu sene Brewers Festival oldu. Festival 25 Mayıs'da İzmir Arena'da gerçekleştirildi. İZEVBİR ağırlıklı olarak ev birası tarafından sorumluyken, diğer taraftan festivalin en büyük destekçisi Anadolu Efes ve Efes Yenilik Atölyesi ekibiydi. Buradan kendilerine çok teşekkür ederim bir bira sever olarak.

İZEVBİR festival flaması
İZEVBİR festival flaması

Organizasyonda neredeyse eksik yoktu. Ev birası stantları çok güzeldi, dolaplar biz gelmeden soğutulmuştu bile.


ev birası dolaplarına şişe biraları soğutmak için koyduk
ev birası dolapları

Birasını fıçıda getiren arkadaşlarımız için bağlantılar ve serpantin sistemi iyi çalıştı.



Yaklaşık 50 ev biracısı olarak katıldık. Bu da 25 ev birası standı demek oluyor.

Brewers Festival ev birası stantları

Her stantta iki ev biracısı olacak şekilde bir yerleşim yapılmıştı. Bizim stant arkadaşımız, İZEVBİR'e üye olmamızda katkısı olan, harika ev biraları yapan, bilgisi, kültürü, damağı çok çok iyi olan Umut Boyunsuz nam-ı diğer "@bira_delisi" ydi. Festivale çok iyi hazırlanmıştı ve fıçıdan tadım veriyordu. Onun servis ettiği sıralarda bzi de stantta dinlenme fırsatı buluyorduk. Aşağıya şöyle bir fotoğraf bırakayım mesela.


Brewers Festival ev birası tadımları

Ev biracılarının yanında, aslında eskiden ev biracısı olan ticari kraft bira üreticilerinin de stantları vardı. Sanırım 11 ya da 12 kraft bira üreticisinin standı vardı. Neredeyse herkes oradaydı. Fırsat bulup çekebildiğim kraft bira stantları şöyle.



Bizim için de çok özel bir festivaldi. Daha önce çok güzel ev biralarını tatmak için gittiğimiz ev birası festivalinde bu sefer kendi biramızı tattırmak için stant açanlar arasındaydık.

Brewers Festival Belçika Danteli ev birası standı
Brewers Festival Belçika Danteli ev birası standı
Brewers Festival Belçika Danteli ev biraları
Brewers Festival Belçika Danteli ev biraları

Yorucu ama çok keyifliydi açıkçası. Meraklı soruları cevaplamak, biramızı anlatmak, insanların yorumlarını dinlemek zevk verdi diyebilirim. Yani bir ara Teoman Hünal'a biramızı anlatırken ve sohbet ederken bulduk kendimizi :)




Ev biracılığı hobimizi daha da geliştirmek için motive bir gün oldu açıkçası.

Festivalden geriye kalan bizim yakaladığımız diğer fotoğraflar


Yalnız ev birası standında işimiz hatırladığım kadarıyla 17.30 gibi bitmişti. Ara ara diğer stantlardan ev biraları tadımlık olarak geliyordu ama içemediğim bir kaç bira olmuştur kesin. Artık onları da kendi aramızda gerçekleştirdiğimiz ev birası tadım etkinliklerinde içme fırsatı bulurum herhalde. Stantta işimiz bitince arkadaşlarla kraft bira kapıp kendimizi İzmir Arena'nın çimlerine attık ve dinlendik.

O akşam da Republic'de bitti. :)



Hep birlikte uzun zaman sonra çok güzel bir festival geçirdik. Türkiye'nin farklı noktalarından hem ev biracıları hem de kraft biracılar bir araya geldik. Selamlaştık, sarıldık, ayaküstü sohbet ettik.


Kraft üreticilerden Nova Roma'nın Quadrupel' ve Kubau'nun IPA biraları ilk kez burada servis edildi.


Çok keyifliydi. Daha nice festivallerde bir araya gelmek dileğiyle.


---


Ayrıca Anadolu Efes'in BJCP hakemleriyle birlikte İzevbir ortaklığında organize edilen Ev Birası festivali de 24-25 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Final tadımları 25 Mayıs'da bu festivalde gerçekleşti. Best of'da ödül alan ilk üç bira açıklandı ve bu biraları yapan arkadaşlarımız onore edildi. BJCP onaylı ev birası yarışmasının detayları ve sonuçlarını yazdığım ayrı bir blog yazısı var. Aşağıya linki bırakıyorum.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page