top of page

Kubau Farm Brewery

HOŞ GELDİNİZ SEFALAR GETİRDİNİZ 🥳🍻

🍺🍺

Biraları;

*Pale Ale

*More than Gold IPA



Kubau, iki makina mühendisi(Duygu - Seçkin) ve Foggy isimli Chihuahua cinsi dostumuzdan oluşan üç kişilik aile.

Severek içtikleri birayı, Türkiye coğrafyasında üretmek isteyerek deliliklerini göstermişler 😂 Gelibolu Evreşe'de emek emek kurulan bir fabrikada, yıllardır süren araştırma geliştirmelerini 2024 yılında şişeye giren Pale Ale cinsindeki ilk bira ile taçlandırdılar. İkinci biraları ise yaz başında mis gibi bir India Pale Ale (IPA) oldu.

Büyük gurur onlar için, bizim için de yeni marka yeni heyecan olarak keyif 🍻

🍺🍺

İlk birası Pale Ale, Şubat sonunda Sanayi1A'da fıçıdan ilk servis yapıldı Mart başı ve ortası da artık belirli yerlerde şişeleri görmeye başladık. Nerelerde olduklarını Instagram profillerinden sıklıkla paylaşıyorlar, takip edebilirsiniz.

🍺🍺

Logoları ve Kubau ismi Sümerlere dayanıyor. Kubau, Sümer tabletlerinde ilk ve tek kadın kral olmakla kalmayıp bir de bira yapıyormuş hanımefendi. 💃🍻 Logo tasarımı sümer tabletlerindeki çizgilerden esinlenerek biranın dört hammaddesini simgeliyor.

Bu arada Humulus Lupulus çok güzel bir ticari marka 😂🍻

Şöyle bir internet siteleri var:


Pale Ale:


Bardakta kalıcı bir beyaz köpük, koyu ve hafif buğulu amber renk görüntüsü ile hoş. Malttan gelen tatlımsı karamel ve şerbetçiotundan hafif turunçgile yakın aromalar, burun ve damakta ilk karşılayanlardan. Hemen sonra şerbetçiotları bitter yönünden damağı kaplıyor. Şerbetçiotları daha çok bitter yönüyle kullanılmış gibi algılıyorum.

Alkol oranı %5.

Bu haliyle reçete olarak güzel bir Pale Ale olmuş bence 🍻



*More than Gold IPA

Bu birayı ilk kez 25 Mayıs'da İzmir Arena'da gerçekleştirien Brewers Fesitval'de tatmıştım. Beklentilerimin üstünde bir şerbetçiotu profilini yansıtıyor. Hem bitter hem de aroma olarak çok lezzetli, tatların iyi geldiği sarı renkli bir IPA. Bulduğunuzda özellikle fıçıda kaçırmayın. Ama şişe etiket rengi de çok hoş. Şişeyi de koleksiyonluk olarak katabilirsiniz.



38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page